• Turnkey oplossingen
  • Maatwerk advies
  • Alle disciplines in huis
  • 0546 454 275

Verduurzaming appartementencomplex


Is het niet heerlijk om thuis te komen met prettige verlichting? Met een veilig gevoel, goed verlicht thuis kunnen komen is voor vrijwel iedereen belangrijk. De VvE van de Kralingerhoutflat maakte de galerijverlichting niet alleen aangenamer, maar ook extra duurzaam!

Er zijn meer dan 70 lampen vervangen in de galerijen en trappenhuizen van de Kralingerhoutflat. De nieuwe lampen zijn niet alleen veel prettiger van kleur, warm wit in plaats van koud wit, maar leveren ook een flinke besparing in energiekosten op. De lampen zijn voorzien van de nieuwste snufjes, zo detecteren sensoren beweging. De nieuwe LED lampen geven bij geen beweging in de omgeving genoeg licht om te kunnen oriënteren. Op het moment dat er beweging wordt waargenomen door de sensors dimmen de lampen op.

Hierdoor is er genoeg licht om bijvoorbeeld je sleutels te vinden in een donkere handtas. De lampen blijven nog een tijdje fel branden waarna ze weer teruggaan naar de standby-modus. De lampen zijn daarnaast zo geplaatst dat er geen lichtoverlast meer is, zoals dit wel was van de oude, felle, witte verlichting. De lampen zijn geproduceerd in Scandinavië en van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor geeft de producent een ruime garantieperiode van 5 jaar. De LED lampen gaan maar liefst 50.000 uur mee, dit ten opzichte van de oude lampen die na 15.000 uur al aan vervanging toe waren.

Voorlopig is er dus licht in overvloed! De lampen zijn daarnaast slagvast en waterdicht, hierdoor is er veel minder onderhoud nodig. Niet geheel onbelangrijk: wat levert die verduurzaming de bewoners nu precies op? Wij hebben er eens flink op gerekend. Zonder jullie te vermoeien met te veel cijfers, kunnen we wel het totale energieverbruik per jaar eenvoudig met elkaar vergelijken. In de oude situatie werd er door alle verlichting 6.372.000 watt per jaar verbruikt. Door het installeren van de nieuwe LED verlichting daalt dit verbruik naar 1.324.950 watt per jaar. Dat is een indrukwekkende besparing van 80%. Wat ons betreft, spreken die cijfers voor zichzelf!

Meer weten over besparen?

Hebben we je interesse gewekt en lijkt dit je ook wel iets? LEDesign Projectverlichters helpt je graag.

Neem contact op